Press "Enter" to skip to content

Presná, výkonná a veľmi tichá – nová Hranová fréza Mafell KF 1000

0

Mafell rozširuje ponuku v oblasti špičkových technológií. Nový obrábacie stroj MAFELL KF 1000 je ideálnym doplnkom k mobilnej olepovačce hrán a obrábaciemu stolu BAT MAFELL HIT-M, prvého a jediného mobilného zariadenia na vytváranie opticky nulového spoje. Ručná frézka spracováva rovné, šikmé a zakrivené hrany. To sa vyznačuje vysokou presnosťou, výkonným pohonom a veľmi nízkou emisiou hluku (iba 71 db (A) v porovnaní s inými frézkami na hrany.

S novou frézkou Mafell KF 1000 možno opracovávať hrany z dyhového dreva a plastu, hrany na rovných alebo zložitých formovaných dieloch možno frézovať, zaobľovať alebo zkosovat. Možno tiež spracovávať masívne drevo.

Presné spracovanie je nevyhnutné najmä u dyhovaných a dekoratívnych panelov. Vďaka početným premysleným riešeniam umožňuje fréza Mafell KF 1000 obzvlášť presnú prácu. Hĺbku frézovania možno pomocou závitového krúžku plynulo a presne nastaviť. Okrem toho stupnica 1/10 mm podporuje jemné nastavenie.

Veľká a naklápacia kontaktná plocha okrajového routeru umožňuje bezpečné vedenie a tým presné pracovné výsledky. Oporný krúžok je možné vybrať pre dokončenie previsnutých hrán. Ak sa v rohoch nachádzajú hrany, umožňuje bezpečné vedenie pri frézovaní zasunuteľný doraz.

Okrem presného obrábania je potrebné čo najjemnejšie frézovanie na hranové materiálu bez viditeľných znakov obrábanie. Na tento účel možno rýchlosť frézovanie hrany Mafell KF 1000 plynulo upravovať podľa obrábaného materiálu. Brzda s axiálnym krúžkom navyše zabraňuje nežiaducim značkám obrábanie na citlivých povrchoch.

Priehľadná prísavka umožňuje priamy pohľad na spracovanie hrán a minimalizuje objem triesok, ktoré vznikajú pri frézovaní. Sacie adaptér možno namontovať bez náradia a individuálne prispôsobiť pracovnú situáciu.

Nová frézka Mafell je poháňaná výkonným motorom s príkonom 1 000 W. Digitálna elektronika reguluje mäkký štart, konštantnú rýchlosť pri zaťažení a zníženie rýchlosti pri voľnobehu.

Aj napriek výrazne vyššej nominálnej príkon v porovnaní s inými frézkami na hrany je pohonná jednotka veľmi tichá. Hladina akustického tlaku iba 71 dB (A) znamená výrazné zníženie v porovnaní s inými frézkami na hrany.

Zámok vretena uľahčuje výmenu nástroja. Okrem čelné frézy 19 mm, ktorá je súčasťou dodávky, a klieštiny OZ 8 mm, ponúka Mafell aj rad upínacích klieštin pre umiestnenie príslušenstvo dostupných na trhu. Špeciálne tesnenie chráni vreteno a ložisko pred najmenšími časticami, prachom a trieskami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *