Press "Enter" to skip to content

Dalšia dávka noviniek Festool na rok 2023!!!

0

Píly, vŕtačky, vysávače a iné Novinky


Spoločnosť Festool opäť predstavila ďalšie novinky na prvý polrok a sú to, ako zvyčajne u spoločnosti Festool, veľké veci! Pridajte sa k nám a pozrite sa na ne bližšie.

 

TSV 60 KEBQ

Začneme pekne zostra. Prvým predstavovaným strojom je ponorná píla s predrezom TSV 60 KEBQ-Plus, ktorá zaistí presný a hladký rez dyhovaných aj laminátových dosiek hneď na prvýkrát. Píla je vybavená predrezávacím diamantovým kotúčom, čo zaručí dokonalú kvalitu práce bez otrepov aj pri pokosovom reze od 0° do 45°.

Oba kotúče, predrezávací aj hlavný, je možné deaktivovať ručne a vy si tak môžete prispôsobiť pílu podľa svojich aktuálnych potrieb. Bezuhlíkový motor EC-TEC, v kombinácii s tenkými pílovými kotúčmi, umožňuje konštantný bezproblémový postup práce bez vynaloženia veľkého množstva energie. S jedinečnou funkciou KickbackStop budete chránení pred možným úrazom zo spätného rázu pri zanorení do obrobku. Prácu s pílou TSV 60 KEBQ-Plus si môžete uľahčiť pomocou líšt FSK či FS a rez je možné vykonávať až do 60 mm hĺbky vďaka presnému nastavovaniu s dvojitým ukazovateľom.

 

RSC 18

Druhou inováciou v oblasti rezania je akumulátorová chvostová píla RSC 18 5.0 EB-Plus. Vďaka antivibračnému systému a výkonnému bezuhlíkovému motoru EC-TEC s vysokým kyvadlovým zdvihom poskytne táto píla možnosť pracovať čo najpresnejšie pri zachovaní rýchlosti a nízkej prevádzkovej námahy. Ako jedinú mečovú pílu Festool ju možno pripojiť ku všetkým mobilným vysávačom tejto spoločnosti.

Pílový list sa dá otáčať o 180°, takže sa s týmto strojom ľahko dostanete k okrajom stropu, steny alebo podlahy. Jeho výmena zaberie minimum času a je tiež bezdotyková, automaticky sa vysunie po uvoľnení skľučovadla. Tým sa vyhnete riziku popálenia prstov o rozohriatý plátok. Píla RSC 18 EB sa dá vďaka širokému sortimentu pílových listov použiť na rezanie rôznych stavebných materiálov, dreva, plastov a kovov. Veľký spínač umožňuje plynulý rozbeh a prepínanie medzi rýchlosťami.

 

CLEANTEC CT 25 E

Pokiaľ by ste mali pocit, že vám píly narobia neporiadok všade naokolo, môžete tento problém vyriešiť ďalším nováčikom z kolekcie Festool. Mobilný vysávač CLEANTEC CT 25 E je určený presne pre tieto prípady. Je možné ho prepojiť s ručným náradím a on sa postará o všetok prach z rezania, brúsenia a ďalších pracovných aktivít.

Jeho kompaktné rozmery sú ako stvorené pre použitie na cestách za prácou a dômyselne riešená nádoba na nečistoty zaistí čo najdlhšiu prácu bez nutnosti častého vyprázdňovania. Vie vysávať aj tekutiny a vďaka funkcii LevelStop dokáže rozpoznať, kedy je potrebné zastaviť pohon, aby sa ochránil motor. V prípade, že by vám tento model nestačil, môžete sa pozrieť na ostatné vysávače Festool.

 

Skrutkovač CXS 18 C

So štvrtou novinkou sa presunieme do sveta vŕtania a skrutkovania. Akumulátorový vŕtací skrutkovač CXS 18 C s nízkou hmotnosťou a v príjemnom ergonomickom tvare uľahčuje presnú prácu. K dostaniu sú praktické nástavce, ktoré sú vhodné pre úzke priestory, rohy a ďalšie zložité prípady použitia. Systém CENTROTEC s rozhraním FastFix zaručuje rýchlu výmenu týchto nástavcov.

Dômyselné detaily produktu poskytnú zásobník bitov, zabudované LED svetlo a Systainer s priehradkou pre všetku výbavu. Hĺbkové dorazy a excentrický nástavec uľahčia prácu blízko okrajov a v miestach s obmedzenou hĺbkou vŕtania. Bezuhlíkový motor EC-TEC zaisťuje dlhú životnosť prístroja s maximálnym možným výkonom. Aby bol výkon a rýchlosť vŕtania čo najviac pod kontrolou, má skrutkovač CXS 18 C možnosť nastavenia v 13 stupňoch.

 

Skrutkovač TXS 18

Keď hovoríme o piatom novom výrobku, ktorý Festool uvedie na trh v druhom štvrťroku tohto roka, možno si myslíte, že je rovnaký ako ten predchádzajúci. Opak je však pravdou. Akumulátorový vŕtací skrutkovač TXS 18 má síce takmer identické technické parametre, ale jeho telo je v klasickej verzii T, ktorá niektorým remeselníkom vyhovuje viac.

V spodnej časti tela má integrovaný magnetický držiak bitov, vďaka ktorému sú bity prehľadné a rýchlo vymeniteľné. Pogumované telo skrutkovača umožňuje ľahké a bezpečné uchopenie. Pri použití akumulátora s Bluetooth® môžete pomocou aplikácie Work prepínač chodu otočiť tak, aby vám neprekážal pri práci ľavou rukou.

 

Bezdrôtová sluchadlá GHS 25 I

A tu je čerešnička na torte. Sú ňou bezdrôtová sluchadlá GHS 25 I, ktorá slúži aj ako ochrana sluchu. Prehrávajú hudbu alebo telefonické hovory vo vynikajúcej kvalite a mikrofón s izoláciou okolitého hluku zabezpečuje zrozumiteľné rozhovory aj v rušnom prostredí. Režim konverzácie vám umožní komunikovať s kolegami bez toho, aby ste stratili ochranu sluchu. Sú v súlade s normou EN 352 a filtrujú zvuky nad 79 dB. Pre maximálne pohodlie pri používaní je na výber sedem rôznych špuntov všetkých veľkosťach a tvaroch.

 

V tejto chvíli je to všetko z nových produktov Festool na druhý štvrťrok 2023. Veríme, že si vyberiete nového člena rodiny Festool a budete s ním maximálne spokojní. V prípade akýchkoľvek ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať telefonicky alebo e-mailom alebo nás neváhajte navštíviť osobne v našej novej predajni!
Nezabudnite nás sledovať na Facebooku, kde vás pravidelne informujeme o pripravovaných akciách a novinkách zo sveta náradia.

 

Pekný deň praje tím Exkalibr s.r.o.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *